Tajomstvo krásnej a odolnej strechy: glazúra vs. engoba

Výber povrchovej úpravy pre pálenú strešnú krytinu – glazúra alebo engoba – nesie so sebou viacero výhod, ktoré sa priamo premietajú do vlastností produktu, ktorý zakryje vašu strechu.

Pálená strešná krytina

PRÍRODNÁ KRÁSA S PATINOU:

Neupravená keramická škridla v tehlovej farbe s jemnými farebnými variáciami je perfektná pre historické budovy a má zámerne patinovaný vzhľad. Vyžaduje si však častejšiu údržbu a ľahšie sa na nej usadzujú nečistoty.

GLAZÚRA – LESK A ODOLNOSŤ:

Glazúrovaná škridla s hladkým a lesklým povrchom je odolná voči nečistotám, machu a UV žiareniu. Vďaka rozmanitosti farieb a povrchových úprav si každý nájde tú pravú pre svoj dom. Glazúra je ideálna do oblastí s vysokým znečistením ovzdušia a v blízkosti lesov.

ENGOBA – JEMNÁ MATNÁ A PRIRODZENÝ VZHĽAD

Engoba dodáva škridle jemný matný nádych a farebnú stálosť. Povrch je mierne pórovitý, čím umožňuje tvorbu prirodzenej patiny a zachováva si tradičný vzhľad keramiky. Engoba je vhodná do oblastí s miernym znečistením ovzdušia.

TIP PRE VÝBER:

Pri výbere povrchovej úpravy zvážte estetické preferencie, klimatické podmienky a lokalitu domu. Vždy sa riaďte odporúčaniami výrobcu a poraďte sa s odborníkom na strešné krytiny. Pozrite si ponuku pálenej strešnej krytiny MLADOSŤ v našej ponuke.

Dajte vašej streche punc krásy a funkčnosti s pálenou strešnou krytinou a vhodnou povrchovou úpravou!